QUÈ ÉS?

El Casal de Joves de la Selva del Camp és un espai juvenil, voluntari, apartidista i democràtic que treballa per a la transformació social sota els principis de laïcitat, lliurepensament, compromís social, i a través de l’educació en la participació. Per tal de dur-ho a terme es promou i es facilita l’organització d’activitats per i amb la gent jove, i on el més important és com s’organitza una activitat que pas quina activitat es fa.

El Casal aglutina joves d’entre 12 i 29 anys de la Selva del Camp que, tot i les seves diferències individuals, es comprometen, s’impliquen i es mobilitzen en un projecte comú. Així doncs, el més important en aquest espai no és aconseguir que el jovent sigui consumidor d’unes activitats programades, sinó que les i els joves adquireixin habilitats d’organització i participació com és el treball en equip, la presa de decisions…etc

El Casal de Joves de la Selva vol proporcionar al jovent un espai d’oci alternatiu i, sobretot, actiu. Un espai que s’allunyi del concepte de persones espectadores i que aquestes des del minut 0 siguin els o les protagonistes, un espai que s’allunyi de l’espera d’algun producte de consum i que sigui el propi jovent el que creï i dissenyi la línia de treball en la que es vol caminar. No és un simple local on anar a passar la tarda, és un projecte que va més enllà de les 4 parets, és un projecte dinàmic que varia el seu rumb en funció de la persones que el conformen.

 

4