Garantia Juvenil

El Baix Camp té més de 519 persones joves inscrites a la Garantia Juvenil

En un any i mig de funcionament de la xarxa d’impulsors de la Garantia Juvenil al Baix Camp, un total de 519 persones joves de la comarca (sense comptar Reus) ja s’han inscrit al programa, de les quals 242 estan treballant. A les 277 persones restants la impulsora els ofereix informació sobre els diferents cursos de formació o programes de formació i inserció laboral que es desenvolupen a la comarca.
En el nostre municipi, La Selva del Camp, 59 persones estan inscrites a la Garantia Juvenil, i 27 estan actualment treballant.

Resultado de imagen de garantia juvenil

Les permanències de la impulsora de Garantia Juvenil és un servei que el Consell Comarcal del Baix Camp posa a disposició dels municipis de la comarca amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil i fomentar l’ocupació i la formació de les persones joves. La tècnica comarcal realitza permanències setmanals a Cambrils, Mont-roig del Camp, Riudoms, la Selva del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant per facilitar l’accés de les persones joves al servei.

A La Selva del Camp, hi poden acudir els joves del poble i d’altres municipis veïns, tots els dimarts de 10 a 13 hores a l’Hort Iglésies. En aquest espai, es podran inscriure al programa de Garantia Juvenil al moment, sempre que portin el seu DNI/NIE i un telèfon mòbil operatiu.

La Garantia juvenil és una estratègia europea que té per objectiu  garantir que els joves menors de 29 anys puguin rebre una oferta d’ocupació, d’educació contínua o un període de pràctiques després d’acabar l’educació formal o després de quedar a l’atur.

Per a poder beneficiar-se de les polítiques actives d’ocupació i de formació que es deriven d’aquesta iniciativa, cal que els joves siguin menors de 29 anys (amb l’excepció de ser menors de 30 anys si tenen una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%), que estiguin empadronats a un municipi de Catalunya, que no estiguin rebent cap mena de formació i/o no hagin treballat en els últims 30 dies.

Les persones joves interessades poden contactar amb la impulsora per correu electrònic garantiajuvenil@baixcamp.cat, per telèfon al 977 327 155 o per whatsapp al 678 650 945.

Aquest programa està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i pel Fons Social Europeu.

A continuació teniu un link amb molta més informació i un vídeo d’explicació!

Garantia Juvenil